Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

17 fiskar omhändertogs från ängelholmare – lämnades i akvarium utan fungerande pump

Länsstyrelsen har omedelbart omhändertagit 17 akvariefiskar från en 58-årig ängelholmare som vräkts från sin lägenhet.

Ett akvarium med 17 fiskar och utan fungerande pump lämnades kvar i lägenheten sedan en 58-årig ängelholmare vräkts. På arkivbilden: Malawiciklider.Bild: Patrik Renmark
I mitten av april fick länsstyrelsen en anmälan från kronofogden om att 58-åringen dagen före avhysts från sin bostad i Ängelholm. 58-åringen hade därför inte längre tillträde till lägenheten och dörrlåset var utbytt.
Men kvar i bostaden fanns ett akvarium med cirka 17 fiskar. Akvariet saknade enligt kronofogden fungerande pump, vilket gjorde att vattnet inte syresattes.
Samma dag försökte länsstyrelsen nå 58-åringen via telefon. 58-åringen svarade via sms att han var utan bostad och inte kunde ta med sig fiskarna.
Länsstyrelsen bedömde då att det var risk för fiskarnas hälsa och välmående, eftersom de lämnats ensamma i bostaden utan möjlighet att få tillsyn, foder eller pumpen åtgärdad.
Länsstyrelsen bedömde vidare det som utsiktslöst att 58-åringen skulle kunna lösa problemen, eftersom han inte längre hade tillträde till bostaden och eftersom han själv uppgett att han inte kan ta med sig fiskarna.
Enligt länsstyrelsen var det därför nödvändigt ur djurskyddssynpunkt att omhänderta fiskarna omedelbart.
Gå till toppen