Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Blött Meihemknat för de minsta atleterna

Regnet piskade i ansiktena och det var säkert 15 grader kallare är förra året. Det hindrade inte över 100 barn att ta slingra sig igenom Meihemknatets hinderbana och springa runt Glumslövs idrottsplats.

Tess Klarin lotsar pappa Stieve genom hinderbanan.Bild: Britt-Mari Olsson
Det populära loppet som börjar med en hinderbana och fortsätter med 750 eller 1 500 meters löpning beroende på om man är äldre eller yngre än åtta år, börjar bli något av en försommartradition i Glumslöv.
På söndagen var det dags för den tredje upplagan, den överlägset kallaste och blötaste hittills.
Meihems grundare Kristian Klintbo firade sin födelsedag med att hålla i uppvärmningen.Bild: Britt-Mari Olsson
Meihemgrundaren Kristian Klintbo firade sin födelsedag med att hålla i uppvärmningen. När de minsta gjort tillräckligt många knäböj och visat prov på snabba fötter var det så dags för start och en första utmaning i form av hinderbanan.
Treåriga hemmalöparen Tess Klarin visade pappa Stieve, som gjorde sitt bästa för att hänga med, hur hindren skulle tas.
En stolt Tess Klarin efter sitt livs första medalj i sitt livs första lopp. Och en minst lika stolt pappa Stieve.Bild: Britt-Mari Olsson
För pappa Stieve blev det en nyttig genomkörare inför kommande Toughest-utmaningar. För Tess blev det hennes livs första medalj i hennes livs första lopp. En medalj runt halsen fick alla barnen, oavsett hur lång tid det tog att ta sig runt banan. Det är för övrigt en stor del av poängen med Meihem-träningen, att utmana sig själv och inte jämföra sig med andra.
Och överskottet från söndagens evenemang gick till Barndiabetesfonden.
Uppvärmning inför Meihemknatet på idrottsplatsen i Glumslöv.Bild: Britt-Mari Olsson
Bild: Britt-Mari Olsson
Bild: Britt-Mari Olsson
Bild: Britt-Mari Olsson
Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen