Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man hittad död – polisen hittar ingenting som tyder på brott

En ung man hittades död vid halv två-tiden i natt på marken utanför ett höghus på Planteringen i Helsingborg. I nuläget hittar polisen ingenting som tyder på att det skulle vara ett brott.

Natten till söndagen hittades en livlös man på marken utanför sin lägenhet på Planteringen.Bild: Johan Nilsson/TT
Vid halv två-tiden under natten mot söndagen ryckte polisen ut till en innergård vid Västra Fridhemsgatan på Planteringen.
— Vi fick in larm om att en livlös man anträffats på marken, och blödde. Han var inte kontaktbar och avfördes till sjukhus, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
Polisen startade genast en förundersökning om mord.
— Den här mannen har skador på kroppen som gör att vi inte kan utesluta att brott har begåtts, sa Kenneth Andersson inledningsvis.
Under natten gjorde polisen en teknisk undersökning av platsen där den döde mannen hittades. Mannen som är i 30-årsåldern verkar ha fallit ut från ett fönster.
Under söndagen har polisen också gjort en noggrannare undersökning av lägenheten.
– Vi har inte hittat något som styrker att det skulle vara ett brott, men förundersökningen är fortfarande igång, säger Patric Fors, som är presstalesperson vid polisens ledningscentral.
– Det finns inget som tyder på att det skulle ha varit festliga aktiviteter i lägenheten under natten eller att det skulle ha varit fler personer där när dödsfallet inträffade.
Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet.
Gå till toppen