Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Båstads GIF får fotbollslandslaget i VM-form

Damlandslaget vässar formen inför VM på Örebäcksvallen och får helhjärtat stöd av Båstads GIF.

Lagkapten Caroline Seger, med rötterna i Gantofta utanför Helsingborg, laddar upp i Båstad tillsammans med landslagskompisarna inför VM i Frankrike som börjar i juni.Bild: Niklas Gustavsson
För tredje gången på de fyra senaste säsongerna så laddar ett svenskt fotbollslandslag upp i Båstad inför ett stort internationellt mästerskap.
2016 och 2018 var herrlandslaget i Båstad och nu är det damlandslagets kapten Caroline Seger, från Helsingborg, och övriga i truppen som under nästan en vecka finns i Båstad.
– Det har fungerat alldeles utmärkt. Både för landslaget, där alla verkar nöjda, och från vår sida, säger Anette Eriksson, klubbchef för Båstads GIF.
Hon berättar att spelarna stannat kvar efter träningarna för att skriva många autografer till barn och ungdomar som också blivit fotograferade med sina idoler.
Anette Eriksson, klubbchef i Båstads GIF, har en del att stå i under damlandslagets träningsläger på Örebäcksvallen och i Båstad.Bild: Niklas Gustavsson
Anette Eriksson medger att landslagets träningscamp innebär lite mer jobb för föreningens medlemmar.
Det är många saker som ska fungera. Men efter de tidigare besöken av landslaget så har föreningen skaffat sig mycket erfarenhet.
– Det är bara positivt. Vi får så härlig respons bland alla spelare och ledare i truppen. Det är ett fantastiskt sätt att sätta Båstad på fotbollskartan, säger hon.
Linus Madum och Theo Dahlgren lirar lite innan damlandslaget börjar skotträningen. Då fick killarna mer att göra.Bild: Niklas Gustavsson
I samband med träningslägren har planen på Örebäcksvallen fått en rejäl översyn och den är nu säkert i betydligt bättre skick än om inte landslaget tränat där.
Caroline Seger, i mitten, leder träningen med sina medspelare i VM-laget.Bild: Niklas Gustavsson
Ett gäng som fick jobba under måndagens träningspass var bollkallarna från Båstads GIF:s pojklag födda 2007.
– Det är jättekul att få hjälpa till. Vår viktigaste uppgift är att hämta bollar som hamnar bakom mål eller utanför linjerna. Några av oss ska stå längs långsidorna och andra bakom mål, säger William Arvidsson medan han käkar den klassiska korven med bröd innan de ska hjälpa landets bästa fotbollsspelare.
Vid de första träningarna för damlandslaget var det flicklag från Båstad GIF som var boll-lisor.
Milton Modigs, William Arvidsson, Leo Falk, Theo Dahlgren, Leon Benckert, Emrik Boysen, Theo Dahlin, Linus Madum och Daniel Larsson hade ansvaret som bollkallar under måndagens landslagsträning.Bild: Niklas Gustavsson
Båstad och Örebäcksvallen har blivit ett populärt ställe för fotbollslandslag att förlägga träningsläger och uppladdningar på.
Nästa vecka finns norska U 21-landslaget för män där för att ladda upp inför en landskamp mot Sverige på Olympia i Helsingborg den 7 juni.
– Under våren har vi varje veckoslut haft klubbar som varit här på läger och tränat på konstgräsplanen. Nu är det också en del av vår verksamhet, säger Anette Eriksson.
Damlandslaget spelar första matchen i VM den 11 juni mot Chile.
Gå till toppen