Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Stig Löfberg

Stig Löfberg, Helsingborg, har avlidit i en ålder av 95 år. Hans närmaste är sonen Bo, svärdottern Anne-Margreth samt barn och barnbarn.

Stig var född i Spenshult, Hallands län och bodde där till 1931. Därefter flyttade familjen till Linköping och sedermera till Ljungsbro. Han var son till syssloman/förvaltare Ivan Löfberg och dennes hustru Greta.
Stig var en av fem syskon, framlidna systern Barbro och brodern Lennart samt Ulla boendes i Stockholm och Ingrid boendes i Kalmar.
Stig gick ut folkskolan i Linköping, och gjorde sin militärtjänst på Malmslätts flygflottilj. Han fick därefter arbete på Statens Järnvägar och en tjänst i Helsingborg Mars 1946. Den första tiden i Helsingborg var han inneboende hos sin morbror Nils Ossler på Tågaborg.
De kommande åren flyttade Stig till flera adresser i Helsingborg fortfarande som inneboende. Sin första hustru Ova träffade han när han bodde på Handelsmansgatan där de snabbt blev ett par. De gifte sig 1952 i Vreta Kloster Kyrka och fick efter några år sonen Bo.
Stig gick olika kurser inom Statens Järnvägar för att på så sätt komma upp i tjänst. Han innehade tjänster som biljettexpeditör, tågklarerare och godsexpeditör, samtliga vid dåvarande färjestationen. Bland de sista tjänster inom SJ innan pension 1986, var Stig biljettförsäljare vid SJ/DSB färjorna Helsingborg-Helsingör.
1978 när familjen bodde i Ramlösa Brunn skilde sig Stig. Därefter gifte Stig om sig. Paret flyttade runt några gånger för slutligen hamna i Rydebäck, där de bodde i 15 år. Sedan 1999 bodde han på Fredriksdal.
Stig fick efter sin pensionering tid för sitt intresse att resa. Han besökte bland annat Spanien flertal gånger, Italien, Grekland, USA, Frankrike samt Tyskland.
Stig var fram till de sista två åren vid god hälsa och vigör, vilket gjorde att vardagens handlingar skötte Stig på egen hand. Stig var alltid glad och munter och mycket social, omtyckt av alla.
Stig kommer för alltid att finnas i våra tankar, och minnas med glädje.
Bo Löfberg
Gå till toppen