Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärntätt på Laudas begravning

Niki Laudas änka Birgit Wetzinger, lade formel 1-legendarens hjälm på kistan.Bild: Ronald Zak/AP/TT
Arnold Schwarzenegger och Österrikes president Alexander Van Der Bellen är bland gästerna vid formel 1-legendaren Niki Laudas begravning i Stephansdomen i hemstaden Wien. I den privata ceremonin väntas Laudas tidigare stallkamrat i McLaren, Alain Prost, läsa ur Bibeln. Den regerande världsmästaren Lewis Hamilton, som Lauda lockade över till Mercedes, är också inbjuden.
Under förmiddagen kunde supportrarna defilera förbi Laudas kista för att ta ett sista farväl av F1-stjärnan som avled i förra veckan, 70 år gammal.
Niki Lauda blev F1-världsmästare första gången 1975. Österrikaren kraschade på Nürburgring året därpå och drabbades av allvarliga brännskador i huvudet. Men han återvände till racingen efter bara några veckor och vann VM två ytterligare gånger, 1977 och 1984.
Gå till toppen