Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bakluckeloppis på Brogårda

Vv-84 i Bjuv letade efter en ny inkomstkälla när bilbingon på Tornévallen fick upphöra. Då kläcktes idén att starta bakluckeloppis. Premiär är det söndag 2 juni.

Innebandyklubben Vv 84 hoppas på bakluckeloppis som ny inkomstkälla.Bild: Sven-Erik Svensson
– Vi får ju leta efter alternativa inkomstkällor efter bilbingon. Då får vi vara lite kreativa, säger Daniel Bryborn, sekreterare i innebandyklubben Vv-84 i Bjuv.
På söndag 2 juni klockan 10 – 16 är det dags för säsongens första loppis. Fyndsugna kan se fram emot ytterligare tre tillfällen: första söndagarna i juli, augusti och september.
Här ska man kunna sälja och köpa barnkläder, leksaker och mycket annat som ryms i bilens baklucka. Däremot inte möbler och livsmedel.
Platsen blir vid gamla Brogårdaskolan i Bjuv. Praktiskt, med tanke på att klubben håller till på Brogårda. Vv-84 vill också bidra till att det händer mer på den övergivna skolgården.
– Kommunen uppskattar ju att den används och att det blir lite liv och rörelse.
Vv-84 och fotbollsföreningen Bjuvstorps FF har samarbetat om bilbingon på Tornévallen i Gunnarstorp. När arrangemanget fick upphöra på grund av kommunens arrendeavtal med annan förening behövde man hitta ett nytt sätt att få in pengar till verksamheten.
Föreningens inkomster från bilbingon har haft stor betydelse, säger Daniel Bryborn.
– Det har gått ner lite, men oavsett det så har det varit vår största inkomstkälla.
Fler praktiska detaljer kring bakluckeloppisen kan du läsa här.
Gå till toppen