Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ekebofestivalen bjuder upp till dans för 24:e året

Mycket är som vanligt när det blir dags för den 24:e Ekebofestivalen. Men det blir även en intressant premiär.

Dansbandshistorien sitter i väggarna på Ekebo. Bakom Bert Lundqvist och Bengt-Åke Johnsson finns fotografier på flera av artisterna som varit med på Ekebofestivalen under drygt två decennier. Några av dem finns på plats även i år.Bild: Britt-Mari Olsson
Bengt-Åke Johnsson och Bert Lundqvist, två av dem som jobbar hårdast för att få ihop festivalen, är väldigt nöjda med årets program. Men årets ”debutant” gör dem extra glada.
– Streaplers har spelat många gånger på vanliga danskvällar på Ekebo. Men det är faktiskt första gången på 24 år som vi lyckats få hit dem på Ekebofestivalen. Det har oftast kolliderat med deras semester. Nu är vi glada att de spelar här fredagen den 5 juli, säger Bengt-Åke Johnsson.
Streaplers har enorm erfarenhet och har haft massor av hits. Bandet bildades redan 1959 och firar 60 i år. Naturligtvis har medlemmarna i bytts ut, men bandet har hela tiden funnits kvar och är fortfarande en stark publikmagnet.
På scenen inomhus kommer flera band att spela. Bland annat Streaplers, som trots att bandet funnits i 60 år aldrig spelat upp på Ekebofestivalen.Bild: Britt-Mari Olsson
Det kommer att finnas sex olika scener eller ställen där det spelas musik under festivalen. Drygt 20 band och artister är bokade.
– Vi har ett program som vi tycker är blandat på ett bra sätt. Förhoppningsvis lockar artisterna besökare i alla åldrar, säger Bert Lundqvist.
– Och som vanligt räknar vi att det inte kommer att finnas några platser över på campingen bredvid festivalplatsen. Räknar man ihop publiken för de tre dagarna så tror vi att det ska komma omkring 15 000 besökare. De senaste åren har det kommit så många – och vi tror att det ska komma lika många i år.
Bland de mest kända artisterna, förutom Streaplers, finns bland andra Lasse Stefanz, Barbados, Perikles, Sannex och Danne Stråhed.
Donnez, med rötterna i Perstorp, och Callinaz, som härstammar från Klippan, är de mest lokala banden som spelar på fredagen respektive lördagen.
– Efter den här festivalen får vi väl se vad vi kan hitta på nästa år då Ekebofestivalen fyller 25, säger Bengt-Åke Johansson.
Ekebofestivalen är tillsammans med Dansbandsveckan i Malung, som arrangeras en vecka senare, de största och mest publikdragande arrangemangen i den här genren.
Årets Ekebofestival arrangeras som vanligt torsdag-lördag första veckan i juli. I år blir det den 4-6 juli.
På torsdagen den 4 juli pågår festivalen klockan 20-01, på fredagen och lördagen klockan 20-03.
Gå till toppen