Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Järnvägens museum lockar med socker

Tåg och sockerbetor hör ihop. I alla fall i den stora utställning som nu öppnar på Järnvägens museum i Ängelholm.

Miljontals sockerbetor har transporterats på de skånska järnvägarna. Nu öppnas utställningen "Skånskt socker" på Järnvägens museum i Ängelholm.Bild: Mats Roslund
På lördag den 1 juni är det dags för årets familjedag på Järnvägens museum.
Då öppnar också årets specialutställning "Skånskt socker".
– Tusentals ton socker och sockerbetor har rullat på den skånska järnvägen under många år. Det hade stor betydelse under en lång period och det vill vi visa nutidens besökare som kanske inte känner till det, säger Ulrika Lindgren Gey, som jobbar med marknadsföring och grafisk produktion på Järnvägens museum.
Ulrika Lindgren Gey menar att utställningen visar en historia som är mer spännande och intressant än vad många känner till.
– Årets utställning berättar historien om den fula knölen som blev grunden till ett av landets största industriimperier, säger hon.
Utställningen "Skånskt socker" invigs på lördagen klockan 11 – med sockerdricka såklart. Utställningen kommer sedan att finnas på museet i ett drygt halvår till och med den 8 december.
Ett säkert sommartecken är när minitåget i parken vid Järnvägens museum börjar rulla.Bild: Järnvägens museum
En annan attraktion är ångtåget som består av lok N 576 från år 1900 och en liten sitt- och resgodsvagn från 1901.
Turerna körs på Järnvägens museums område.
– Familjedagen är av tradition öppningen av vår sommarsäsong. En favorit bland de yngsta besökarna är minitåget i parken bredvid museet som nu kör för första gången den här säsongen. Dessutom finns det flera andra aktiviteter i parken, säger Ursusla Lindgren Gey.
Gå till toppen