Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man avliden efter olycka med elsparkcykel på Drottninggatan

En 26-årig man som färdades på en elsparkcykel avled efter att han hade blivit påkörd i korsningen mellan Drottninggatan och Tågagatan under torsdagskvällen.

Under fredagen samlades vänner och anhöriga till den avlidne vid olycksplatsen. Många lämnade blommor och tände ljus.Bild: Jennie Lorentsson
26-åringen, hemmahörande i Helsingborg, kom körande på elsparkcykeln nerför Tågagatan vid 22.40-tiden på kvällen, men vid korsningen med Drottninggatan tog färden slut. Där kolliderade han med en bil. 26-åringen fördes i ambulans till sjukhus och vid 01.30-tiden på natten bekräftade polisen att mannen avlidit av sina skador.
Bild: David Helander
Elsparkcykeln tillhörde företaget Voi som tidigare i veckan började placera ut elsparkcyklar på Helsingborgs gator och torg för uthyrning.
Eftersom korsningen är ljusreglerad misstänker polisen att antingen bilen eller elsparkcykeln kört mot rött. Men hittills har polisen fått in få uppgifter från vittnen om hur olyckan gått till.
– Vi behöver få in fler vittnesuppgifter. Olyckan inträffade vid 22.30-tiden så rimligtvis måste det finnas vittnen. Vi uppmanar de som sett något att kontakta polisen på 114 14, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
Vet du mer? Ring 020-100 180 eller mejla till tipsa@hd.se
Tipsa oss här.
Gå till toppen