Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Årets 10 mest lästa reportage i HD

En syskonskara som levt mitt i samhället, och ändå inte. Osynliga för myndigheter har de växt upp utan att få gå i skolan.
Röglestjärnan Dennis Everberg har hittat hem i huset på Bjärehalvön. HD åkte dit och träffade en harmonisk familj som just fått tillökning.
Det är två av årets mest uppmärksammade reportage i HD. Här är de tio reportage som lästs mest i år. Har du läst alla?

1. Fem skånska syskon hölls isolerade från omvärlden

Onsdagen den 29 augusti 2018 förändras livet för fem skånska syskon för all framtid. Då står flera socialsekreterare från Ystads kommun utanför en villadörr på Österlen. De har polisen med sig. Veckorna som följer inser svenska myndigheter att de har knackat på dörren alldeles för sent. Flera barndomar för sent.
Läs också Fem skånska syskon hölls isolerade från omvärlden

2. Dennis Everberg: ”Jag har ett annat lugn i kroppen nu”

"När det är matcher är det mycket fokus på en, här kan jag komma bort från allt", säger Dennis Everberg.Bild: Britt-Mari Olsson
Det ensamma livet är över, i ett hus på Bjärehalvön har Röglestjärnan Dennis Everberg hittat hem. Sporten åkte dit och träffade en harmonisk familj som just fått tillökning.
Läs också ”Jag har ett annat lugn i kroppen nu”

3. Vuxna, väletablerade, ungdomar – här är de som köpte knark på Drottninghög

En snickare, en egenföretagare, en undersköterska. Personer med fasta jobb och barn – men också gymnasieelever. Folk kom från hela nordvästra Skåne för att handla kokain, cannabis och tramadol på Drottninghög i Helsingborg.
– Jag står ju för det jag har gjort, säger den åtalade köparen "Viktor".
Läs också Vuxna, väletablerade, ungdomar – här är de som köpte knark på Drottninghög

4. Drömstadsdelen som gick på en tvärnit

Under H+ första år talas det mycket om att minska segregationen och skapa en sammanhållen stadskärna: "H+ handlar om att bryta barriärer, såväl fysiska som mentala". I dag skärs H+ första etapp Oceanhamnen av från city av både vägar och spårområden.Bild: Björn Lilja
5 000 nya bostäder på en yta stor som 125 fotbollsplaner. H+ lanserades som en ny havsnära stadsdel och skulle bygga samman Helsingborg. I dag radar hindren upp sig.
HD kan här visa att det i dagsläget bara är skarpt läge för några hundra bostäder på området. I övrigt står det still.
Läs också Osäker framtid för H+ efter tunnelfiaskot

5. Michael Segerström: ”Det är ju patetiskt att komma ut vid 75”

Michael Segerström, skådespelare. Här i sitt hus vid havet i Beddinge.Bild: Emma Larsson
Michael Segerström bar på sin hemlighet i hela sitt vuxna liv – innan han fattade varför han varit så förbannad. Nu ställer han sig på scen med en monolog som kommer att förändra allt.
Läs också Michael Segerström: ”Det är ju patetiskt att komma ut vid 75”

6. Sanningen om Sveriges mest anlitade gode man – och hans livsfarliga uppdrag

Han berättar att han blivit beskjuten, jagad och tvingats reda ut en kidnappning. Ensam stått upp mot den iranska maffians gudfader. Räddat liv. Men är något sant? De människor han beskriver har en helt annan bild.
HD har gjort jobbet som överförmyndaren struntat i – att granska Sveriges mest anlitade gode man.
Läs också Sanningen om Sveriges mest anlitade gode man

7. Deras pappa kom aldrig hem: ”Man ska inte dö på jobbet”

Pappa Peters gamla gunghäst står kvar hemma i Sofia och Jacob Dahlqvists barndomshem. I april förra året omkom han efter att ha blivit påbackad av en lastbil vid Postnords lastkaj.Bild: Britt-Mari Olsson
Jacob Dahlqvist hade ätit lunch med sin 62-åriga pappa på en uteservering. Det var den första varma dagen i april förra året. Några timmar senare fick hela familjen ta farväl av pappan på Helsingborgs lasarett och hela deras värld vändes över ända.
Läs också Deras pappa kom aldrig hem från jobbet

8. ”Budda” Nilsson har bott i sin bil i tre år

I bilen förvarar "Budda" Nilsson alla sina tillhörigheter. Personporträtt på hemlösa Kristian Budda Nilsson som har bott i sin bil de senaste tre åren.Bild: Sven-Erik Svensson
”Budda” Nilsson har aldrig haft problem med missbruk. Volontärarbete och kokboksförfattande är ett par av hans många järn i elden. Ändå tillhör han den växande gruppen akut hemlösa. De senaste tre åren har han bott i sin bil i Ängelholm.
Läs också Han har bott i sin bil i tre år: ”Det finns de som har det värre”

9. Tonåringar steg i graderna – så växte gänget på Drottninghög fram

Ett gäng där hälften gick på gymnasiet. Där de flesta bodde hemma hos föräldrarna och på sin höjd var dömda för mindre brott. Nu misstänks de ha styrt knarkhandeln på Drottninghög. Den utpekade ledaren var säljare innan han avancerade – som 19-åring.
Läs också Tonåringar steg i graderna – så växte gänget på Drottninghög fram

10. Därför gick miljardbygget Helsingborgs lasarett in i väggen

Bild: Björn Lilja
Fem år in i jätterenoveringen av lasarettet i Helsingborg kom det överraskande beskedet: bygget stoppas. Oförutsedda tekniska svårigheter lyftes fram. Men HD:s granskning visar att det fanns ett större problem. Regionen var på väg att bygga om sjukhuset – till något som inte passar sjukvården.
Gå till toppen