Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS-backens stöd till unge lagkamraten

Första förlusten. Bland många olyckliga BoIS-spelare finns Luka Petrovic – som får uppmuntrande ord av mittbackskollegan Viktor Wihlstrand.
– När jag var 17 år kunde jag inte drömma om att lyckas spela division 1-fotboll på nivån som Luka gör, säger han.

Viktor Wihlstrand tycker att BoIS tog kommandot och spelade väldigt bra första 20–25 minuterna. Sen tog de individuella misstagen överhand och Assyriska vann med 2–0.Bild: LUDVIG THUNMAN
Division 1 södra
Landskrona BoIS 0 (0)
Assyriska Turabdin 2 (1)
När Landskrona BoIS tog emot Assyriska Turabdin blev det en match där de avgörande momenten inte alls gick vägen för hemmalaget.
I 11:e minuten agerade 17-årige mittbacken Luka Petrovic slapphänt och Malcolm Isaiah Shaw gav gästerna ledningen. Tio minuter efter paus slarvade målvakten Amr Kaddoura i samband med ett inlägg och bjöd på en straff. Då rullade samme Shaw in 2–0.
Och BoIS brände flera klara målchanser. Exempelvis när den annars så säkre straffskytten Dennis Olofsson inte hittade nätet från elva meter och när Kofi Yeboah Addae missade öppet mål.
– Det grinar verkligen en i ansiktet, det är riktigt jobbigt. Men jag är inte orolig över huruvida vi ska klara att komma tillbaka igen, säger vikarierande lagkaptenen Viktor Wihlstrand.
Det tog en tredjedel av serien innan BoIS åkte på första förlusten.
– Inget annat lag sticker riktigt, vi har fortfarande häng på förstaplatsen. Jag känner att vi är på gång, när det väl lossnar framåt tror jag att det blir ketchupeffekt. Då tror jag vi kommer städa undan lag på löpande band, så pass bra tycker vi att vi är. Vi får se till att minimera våra individuella misstag, säger Viktor Wihlstrand.
Nyförvärvet från Hittarp är en ledargestalt. När Luka Petrovic grämde sig över sin miss i samband med 0–1-målet fanns 28-åringen där som stöd.
– Jag sa till honom att inte tänka på det och fortsätta vinna sina dueller. Det tycker jag att han tog åt sig och gjorde resten av matchen. Det var bara den lilla missen som var tuff för honom i dag, säger han.
Med Viktor Wihlstrand och Philip Andersson som mittlås har BoIS haft seriens bästa defensiv. Nu är Philip Andersson skadad och BoIS har släppt in fem mål på tre matcher och inte heller vunnit sedan i omgång sju.
– Jag och "Phille" hittade något bra och han tar väldigt mycket ansvar samtidigt som jag gillar att ta ansvar. Nu får jag kliva fram ännu mer, men det är ett lätt jobb. Luka är lyhörd och en väldigt duktig spelare. Det kommer bli jättebra, det är fullt naturligt att det blir småmissar i början, säger Viktor Wihlstrand.
– När jag var 17 år kunde jag inte drömma om att lyckas spela division 1-fotboll på nivån som Luka gör. Han gör det jättebra och har ett starkt psyke. Han kommer inte gräva ner sig för det här.
Gå till toppen