Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Andreas Nilsson till final i Champions League

Andreas Nilsson (längst till vänster) och hans Veszprem är klara för final i Champions League.Bild: Martin Meissner/AP/TT
Svenske landslagsmannen Andreas Nilsson är en match ifrån att vinna det största som går att vinna på klubbnivå i handboll.
”Stycket”, som han kallas, är med sitt Veszprem klart för final i Final four i Champions League. Detta efter att det ungerska mästarlaget på lördagen besegrat Vive Kielce från Polen med 33–30 i Lanxess arena i tyska Köln.
Lagen följdes åt i halvtid då ställningen var 13–13. I den andra halvleken ryckte dock Veszprem som aldrig tappade sin ledning – detta trots att laget tidigt fick klara sig utan sin målvakt Arpad Sterbik som skadade benet i semifinalen.
– Vi hade lite mer tur i de få avgörande situationerna som du ställs inför i sådana här matcher. Och självklart, vår målvakt, (Roland) Mikler, var skillnaden när han kom in med kort varsel när Arpad skadade sig. Han var bara ”där” i dag, säger Andreas Nilsson till turneringens hemsida.
I finalen väntar nu HC Vardar, från Nordmakedonien, som i sin semifinal besegrade Barcelona med 29–27.
Finalmatchen avgörs även den i Köln med avkast klockan 18.00 på söndagen.
Gå till toppen