Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu släpps biljetterna till Sveriges äldsta musikfestival

Årets Musik i Kullabygden bjuder som alltid på en stor variation med allt från jazz, opera, a cappella, ordkonst, romanser, barock- och kammarmusik.

A cappella-gruppen Vocal Six ska underhålla i Krapperups musikhall.Bild: Pressbild
Måndagen den 3 juni släpps biljetterna till festivalen som i år pågår mellan den 7 och 14 juli.
Den sedvanliga smygstart i Saluhallen med Papa Pider Jazzband från Göteborg äger rum fredagen den 5 juli klockan 18. Alla efterföljande framträdanden startar klockan 19.30.
Papa Pider Jazzband.Bild: Pressbild
Drottningholms barockensemble.Bild: Bengt Wanselius
Maria Keohane.Bild: Pressbild
Drottningholms barockensemble och världssopranen Maria Keohane uppträder på Krapperups musikhall söndagen den 7 juli.
Måndagen den 8 juli gästas Brunnby kyrka av Dahlkvistkvartetten som är en av Sveriges mest eftersökta kammarmusikgrupper. På programmet står stråkkvartetter av Mozart, Ravel och Grieg.
Dahlkvistkvartetten.Bild: Nicklas Thegerström
Emil Jensen.Bild: Pressbild
Estradpoeten och artisten Emil Jensen, känd som sommarpratare i P1 och från ”God morgon världen”, står på Tivolihusets scen tisdagen den 9 juli. Charlotta Weber Widerström och Tomas Ebrelius på olika instrument så som cello och violin, medverkar i föreställningen.
En romansafton med pianisten Hans Pålsson och sopranen Lisa Larsson blir det i Vikens kyrka onsdagen den 10 juli. Programmet innehåller verk av Mozart, Rolf Martinsson och Schumann.
Hans Pålsson.Bild: Jan-Olav Wedin
Lisa Larsson.Bild: Merlijn Doomernik
Nya och gamla godingar utlovas då Svante Thuresson, Viktoria Tolstoy, Vivian Buczek och Peter Asplund i Jazz Vocal Unit uppträder i Krapperups musikhall torsdagen den 11 juli. Claes Crona trio ackompanjerar. Clas på piano, Mattias Svensson på bas och Johan Löfcrantz Ramsay på trummor.
Viktoria Tolstoy, Svante Thuresson, Vivian Buczek och Peter Asplund.Bild: Lennart "Lelle" Stenberg
A cappella-gruppen Vocal Six.Bild: Sven Henriksson/minnesbild.com
Fredagen den 12 juli framträder A cappella-gruppen Vocal Six i Krapperups musikhall. Gruppen består av Staffan Paulson, Stefan Hagström, Robert Green och Tommy Wallström, alla tenorer, Per Kockum, baryton, och Peder Tennek, bas. Gruppen firade 30-års jubileum i fjol och man utlovar en show som bjuder på såväl o- som välkända låtar, medryckande och svängigt med humor. Programmet innehåller en blandning av pop, rock och jazz.
Pianisten Henrik MåweBild: Pressbild
Augustifamiljen.Bild: Gabriella Dahlman
"Chopin – musik och dramatik" är rubriken till pianisten Henrik Måwes framträdande lördagen den 13 juli på Tivolihuset. Hans skiva "The 50 Greatest Pieces of Classical Piano" är en av de mest spelade pianoalbumen på Spotify.
Söndagen den 14 juli avslutas festivalen med att tv-favoriterna Augustifamiljen spelar på Krapperups musikhall. Augustifamiljen har i tio år stått för de musikaliska inslagen i SVT:s populära ”På spåret”.
Läs allt om Musik i Kullabygden här.
Gå till toppen