Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"I dag är det jag som är syndabock"

En tveksam straff avgjorde, men BoIS får skylla sig själva. "Vi får inte missa så här mycket", säger Jacob Ondrejka.

Jacob Ondrejka var med och skapade en hel rad chanser, men BoIS förlorade derbyt mot jumbon Kristianstad med 0–1.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 1 södra
Landskrona-Kristianstad 0–1
Den avgörande straffen var ett givet samtalsämne, vinnarnas tränare Joacim Velander erkände att den var tveksam – men unge BoIS-aren Jacob Ondrejka ville inte skylla på domaren.
– Jag tycker verkligen inte att det är straff, jag är rätt nära. Men jag borde ju själv ha gjort mål i den första halvleken och vi får inte missa så här många chanser, säger den deppige yttern efter 0–1-derbyt mot Kristianstad.
Jacob Ondrejka har förstås rätt. Det är klart att vi kan förstå protesterna och besvikelsen över det tveksamma domslutet, men i det läget av matchen – efter ungefär 70 minuters spel – skulle Landskrona redan ha avgjort det här. Kristianstad bjöd ärligt talat på ett slätstruket motstånd och BoIS radade upp chanser på löpande band. Inte minst tack vare Jacob Ondrejka och hans framfart på vänsterkanten.
– Vi skapar mycket, det är sant, men det kan man ju inte glädja sig åt när det inte ger resultat. Nu är det inte bara jag som har missat, men den här gången var det jag som var syndabock...
Den 16-årige BoIS-aren; Jacob Ondrejka blir 17 först i september, tänker i första hand på friläget han hade fem minuter före paus. Robin Hofsö stod för ett suveränt förarbete – som flera gånger om, i den här matchen – och Ondrejka kom stormande på passningen.
– Jag gör egentligen inget fel och jag kan inte skylla på något. Så det är klart att det ska vara mål, men den tar i stolpen, konstaterar han.
Jacob Ondrejka var framme fler gånger och vi förstår att han rankas som en av landets mest lovande 02-or. Nästa vecka väntar till exempel ett landslagsläger på Bosön, så BoIS får klara sig utan sin anfallare i nästa match, mot Ljungskile.
– Och mot Lödde, i DM, tillägger Jacob själv. Det är ju synd, men inte mycket att göra åt.
Gå till toppen