Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Öppna portar, folkbokföringskrav och böter – här är de nya villkoren för stadens koloniföreningar

Endast helsingborgare får ha kolonier enligt de nya femåriga avtalsförslagen som kommunen skickat ut till stadens koloniföreningar. Samtidigt stiger oron bland de cirka 1 800 koloniägare som påverkas av de nya villkoren.
– Folk lägger långt ifrån lika mycket kärlek, tid eller pengar på något som man kanske måste riva efter fem år, säger Gun Bjelkholm, ordförande i Helsingborgs koloniföreningars samorganisation.

Den 11 juni träffas Helsingborgs koloniföreningars samorganisation och stadens mark- och exploateringsenhet för att förhandla om de nya avtalsförslagen.Bild: Rickard Dighammar
I slutet av december går de nuvarande koloniavtalen ut för 15 koloniföreningar i staden och för två veckor sedan skickades nya förslag på avtal ut till föreningarna. Inom några månader måste kommunen och föreningarna vara överens.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen