Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tung derbysmäll efter ny BoIS-nolla

Landskrona var klart bäst i derbyt – men Kristianstad gjorde enda målet.

BoIS-tränaren Billy Magnusson och hans gäng är inne i en tung period just nu.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 1 södra
Landskrona–Kristianstad 0–1
Efter förlusten mot Assyriska i torsdags var Landskrona ute efter revansch och inför söndagens hemmamatch mot jumbon Kristianstad hade tränarna Billy Magnusson och Max Mölder gjort ett par ändringar i startelvan. Jämfört med senast var bland annat Jesper Lernesjö tillbaka som ytterback, medan Jakob Andersson fick inleda i anfallet, istället för Kevin Jensen.
Första halvlek blev en väldigt ensidig historia, med ett markant spelövertag för hemmalaget och med ett bortalag som inte direkt drog upp tempot. Efterhand skapades också en hel del riktigt heta chanser och allra närmast var det, i den 39:e minuten, när Robin Hofsö snyggt frispelade en framstormande Jacob Ondrejka på vänsterkanten, men skottet – i fritt läge – tog i stolpen. Då hade Jacob Ondrejka bland annat också haft ett volleyskott över och i ett tidigt skede av halvleken hamnade ett avslut från Luka Petrovic på samma ställe.
Den andra halvleken fortsatte på samma sätt och redan efter en kvart hade BoIS-arna haft tre fina lägen, med Robin Hofsö som dirigent. Först var Jakob Ondrejka återigen framme, två gånger om, och sedan räddade Kristianstads målvakt André Andersson när vänsterbacken Jesper Lernesjö var långt framme.
När nollan sprack var det dock gästerna som svarade för första målet. BoIS ville först ha frispark ute på mittplanen, men när Teddy Bergqvist gick omkull i en duell med Viktor Wihlstrand blev det stället straff för gästerna. Efter en massa protester hit och dit – Max Mölder åkte rentav upp på läktaren – rullade lagkaptenen Armin Aganovic in 0–1, med ungefär 20 minuter kvar att spela.
BoIS försökte förstås göra allt för att få till en kvittering, i 82:a minuten hade Robin Hofsö en nick över och även uppflyttade mittbacken Viktor Wihlstrand hade en nick på slutet – men det ville sig inte och Landskrona fick inkassera en ny tung förlust, inför 1 467 besvikna åskådare.
Efter tre matcher på en vecka får Landskrona i alla fall sex dagars uppehåll, innan det är dags för nästa omgång. Då väntar Ljungskile borta, lördagen den 8 juni.
Gå till toppen