Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skärpt blick på ny Ängelholmsprofil

Kommunens nya grafiska profil blir tydligare. Även den tomt blickande ängeln i stadsvapnet har nu fått en ny skärpa.

Större bokstäver och tydligare stadsvapen ska det bli framöver när Ängelholm visar upp sig i olika sammanhang.
Ängelholms grafiska profil som används på papper, dekaler, skyltar och på kommunens hemsida ska få en uppdatering. Poängen med uppdateringen är att den ska bli tydligare att uppfatta både när den används digitalt och på skyltar, kläder och bilar.
Den nuvarande profilen togs fram 2013 och är inte anpassad för digital kommunikation, men det kommer inte bli svårt att känna igen sig i det nya förslaget.
Ängeln finns med, liksom kronan och de två laxarna, vilket också har varit viktigt i framtagandet av den nya profilen.
– Flera kommuner frångår sina stadsvapen och använder sig istället av logotyper. Ängelholms vapen går tillbaka till 1693 och vi vill använda oss av de positiva budskap som det ger, säger kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg (M).
Läs också Ängelholms stadsvapen ska få en ansiktslyftning – men hur?
Kommunvapnet ska följa den så kallade blasoneringen eller textbeskrivningen som lyder:
”I blått fält två korslagda laxar av silver under en krona av guld och däröver en kerub av silver”.
Skillnaderna blir bland annat att bokstäverna i Ängelholms kommun kommer att göras större och tydligare. Kronan blir av med en del mindre detaljer och ängeln blir mer mänsklig.
– Nu har vi en ängel med ett tomt och stängt uttryck, den nya ger en tydligare och mer positiv bild, fortsätter Robin Holmberg.
Ängelholms kommunikationsavdelning har arbetat med uppdateringen under ett par år med hjälp av illustratörer. Budgeten har varit 50 000 kronor per år.
Övergången till den nya grafiska profilen kommer att ske successivt de kommande åren, bland annat i takt med att man beställer nya trycksaker.
Den Svenska heraldiska föreningen applåderar det uppdaterade kommunvapnet. Föreningens kommunikationsansvarige skriver bland annat att "Det är ett fint exempel på att man kan förnya kommunens symbol, vara trogen mot det kulturhistoriska arvet och samtidigt helt anpassad för de olika digitala plattformar som en kommun behöver för sin kommunikation med innevånare i kommunen."
Föreningen hoppas också att kommunfullmäktige ska ställa sig bakom förslaget när det kommer upp till beslut den 24 juni.
Den nuvarande profilen med en tomt blickande ängel ska bli tydligare.
Gå till toppen