Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bjuvsbo fick fängelse för rattfylla

En 30-årig man bosatt i Bjuvs kommun har dömts till tre månaders fängelse efter en olycka på Tjutebrovägen förra sommaren.

Det var i mitten av juli ifjor som mannen klev in på en bensinstation i Bjuv för att betala sin bensin. Han betedde sig så underligt att personalen misstänkte att något måste vara på tok och kontaktade därför polisen.
På uppmaning av polisen följde en i personalen efter mannen på hans fortsatta bilfärd i riktning mot Hyllinge. Riktigt så långt gick resan aldrig.
Redan vid utfarten till väg 110 var den misstänkte föraren nära att orsaka en olycka genom att ignorera stopplikten. Efter en stunds vinglande längs vägen körde han sedan först in i mitträcket och därefter tvärs över körbanan och ut i diket, allt medan övriga förare på vägen fick tvärbromsa för att undvika en kollision.
En polis som kom till platsen kunde snabbt konstatera att mannen var allvarligt påverkad av narkotika. Den misstänkte svarade osammanhängande på frågor och somnade sedan ifrån samtalet med polisen.
Mannen själv har i senare förhör berättat att att han bara har vaga minnen från händelsen. Han var vid den här tidpunkten villkorligt frigiven men tyckte inte han fick det stöd han behövde och mådde därför mycket dåligt.
Det var enligt mannen anledningen till att han tagit narkotika, men vad han gjorde i bilen vet han inte. Av själva bilfärden minns han bara att polisen kom, men han tror att han kan ha varit på väg till Helsingborg.
Mannen döms av Helsingborgs tingsrätt för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han döms också för två fall av olovlig körning, dels den ovan nämnda händelsen och dels ett senare tillfälle i oktober 2018.
Rätten väljer att tro på mannens uppgifter om att han försöker byta livsstil och att han i dag slutat bruka narkotika. Men med tanke på brottens art och det faktum att han begick dem under sin villkorliga frigivning väljer rätten ändå att utdöma fängelsestraff på tre månader.
Gå till toppen