Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OV spänner bågen – trots att kaptenerna lägger av

Lagkaptenerna Ellinor Fahlstedt och Jessica Strand slutar. Men starka nyförvärv gör att OV-ledningen vågar hoppas på avancemang.
– Det ser oförskämt bra ut, säger sportchefen Per Olof Persson.

Jessica Strand och Ellinor Fahlstedt har bestämt sig för att sluta.
Sommarträningen har varit i gång ett tag och den här helgen åker OV-damerna på träningsläger inför kommande säsong i allsvenskan. Fjorton spelare är kontrakterade och bara ett par pusselbitar återstår innan lagbygget är klart.
– Vi står starkare rustade nu än för ett år sedan.Det är två spelare till som ska in, samt två egna juniorer som vi kommer lyfta upp i A-truppen. Extra kul är att vi inte behöver jaga spelare på samma sätt som tidigare, utan allt fler kontaktar själva oss, säger Per Olof Persson, sportchef i OV.
På nyförvärvsfronten har OV tidigare presenterat Sally Sivertsson (från Kristianstad) och Wiktoria Gustafsson (Heid). Dessutom kan Elsa Persson räknas som ett nyförvärv, med tanke på att hon värvades från Lugi sent i vintras.
– Vi har höjt kvalitén på truppen och har tre spelare från SHE jämfört med förra säsongen. Det ger mer fart och aggressivitet, man ser redan nu att det är tuffare på träningarna vilket vi har efterlyst.
Exempel på spelare som förlängt sina kontrakt är Louise Cronstedt, Linnea Thulin, Emelie Kristiansson och Annie Svensson. Dessutom fortsätter tränarna.
På förlustsidan finns tapp som sticker ut: lagkapten Ellinor Fahlstedt och vice kapten Jessica Strand lägger av, medan trotjänaren Sandra Bergsten valt att trappa ner i klubbens division 2-lag.
– Det här är spelare som varit i klubben ett antal år och det är tunga namn. Samtidigt har vi lyckats få in bra ersättare.
Förra säsongen slutade med en bommad kvalplats i sista omgången. Nu vågar OV ta ett nytt avstamp mot avancemang till högsta serien.
– Vi siktar helt klart på kvalplats uppåt, säger Per Olof Persson.
Gå till toppen