Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fira nationaldagen i Ängelholms hembygdspark

Barnkör, idrottsstipendier och Hemvärnets musikkår är några av punkterna på schemat när nationaldagen firas på torsdag den 6 juni. I sedvanlig ordning sker firandet i Hembygdsparken och starten går redan klockan 12.

Nationaldagen firas i sedvanlig ordning i Hembygdsparken och inleds med nationaldagsmarschen.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Dagen inleds med nationaldagsmarschen där alla som vill ansluta sig kan samlas från klockan 12.20 vid Stortorget för att sedan avgå till hembygdsparken klockan 12.40 med Hemvärnets Musikkår i spetsen.
En av dem som deltar under nationaldagsfirandet är Ebba-Kristina Wingårdh. Hon är årets kulturpristagare och finns på plats under dagen i den röda paviljongen där alla barn kan testa på att måla, rita och skapa på temat Stortorget.
Barnkörer och musiker från Kulturskolan uppträder på stora scenen under dagen. Där även idrotts- och kulturpris samt stipendier kommer delas ut.
I övrigt står sång, underhållning samt flaggutlämning på schemat och i parken kommer man även kunna prova på diverse olika aktiviteter hos utställande föreningar.
Programmet på stora scenen börjar kl 13. Redan från klockan 12 blir det underhållning på lilla scenen och aktiviteter i parken.
Gå till toppen