Annons

Annons

Sveriges nationaldag

Det äter vi helst på nationaldagen

Finns det typisk, traditionell nationaldagsmat? Inte direkt – men sedan den blev en röd dag har vissa trender börjat utvecklas.

– När människor är lediga vill de högtidlighålla det med mat, säger måltidshistorikern Richard Tellström.

Sillen – ständigt återkommande. Arkivbild.

Bild: Janerik Henriksson/TT

Annons

Den 6 juni fick status som Sveriges nationaldag först 1983 – innan dess firades dagen, sedan 1916, som svenska flaggans dag. Först 2005 blev det en helgdag, alltså röd dag.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy