Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF-mittfältarens landslagschans – kan debutera på Olympia

Från bruttotruppen till den riktiga truppen och inkvarterad på ett hotell i Helsingborg. HIF-mittfältaren Max Svensson kan göra U21-landslagsdebut på Olympia.

Max Svensson.Bild: LUDVIG THUNMAN
I söndags hoppade Max Svensson in i Skånederbyt mot Malmö FF och dagen därpå anslöt han till U21-landslagets samling i Helsingborg. Under fredagen väntar träningslandskamp mot Norge på Olympia och på tisdag ska det matchas mot Finland på bortaplan.
– Det är kul och som vanligt en ära att få representera Sverige, säger Max Svensson efter nationaldagens matchförberedande träning på Harlyckan.
20-åringen från Teckomatorp bor i en lägenhet nära Olympia. Den här veckan bor han på hotell.
– Att bo på hotell i samma stad... det tar fem minuter att gå hem liksom, säger han och skrattar.
– Lite speciellt är det. Eller inte speciellt alls eftersom jag känner till allt runt omkring. Jag känner mig som hemma.
När Häckens Daleho Irandust lämnade återbud till landslagssamlingen kallades Max Svensson in. Han ser ingen dramatik i att han inte var med i den ursprungliga truppen.
– Det är inget speciellt egentligen. Jag var med i bruttotruppen och många bra spelare är med. Det går inte att grubbla över det, det gäller bara att köra på i klubblaget och när chansen kommer får jag ta den. Och nu kom chansen, säger han.
Yttermittfältaren har spelat åtta ungdomslandskamper, till exempel i U19-EM, men fanns inte med när det nya U21-landslaget träningsspelade i våras.
Nu kan han göra U21-landslagsdebut på Olympia.
– Det vore fantastiskt roligt att göra det på arenan där jag känner mig trygg. Jag har spelat några landskamper innan och vet någorlunda hur det är. Det blir mycket fajt, speciellt när vi möter Norge, säger han.
I årets allsvenska har han gjort två mål och en assist på tolv matcher, varav åtta från start.
– Det har varit blandat, mycket som lagets kurva. Som en första säsong i allsvenskan är åtta starter och några poäng helt okej, säger han.
Max Svensson.Bild: LUDVIG THUNMAN
I fjol spelade han samtliga matcher i superettan och startade 28 av dem.
– Jag visste att det skulle bli tuffare nu, vi har fått in mer konkurrens och det finns spelare som är i bättre form än förra året. Det är tuffare motstånd och vi behöver rotera på några spelare. Det är naturligt, säger han.
Förvånad att du inte startade i derbyt mot Malmö?
– Förvånad och förvånad... jag vet inte. Det är Peos val. Matchen innan var lite tuffare och vi behövde kanske förändra någonting. Det är som det är, vi gjorde en bra match mot Malmö men tyvärr räckte det inte, säger han.
HIF-målvakten Kalle Joelsson är också med i Roland Nilssons trupp och kan U21-landslagsdebutera på Olympia.
Gå till toppen