Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Shakira i rätten för skattebrott

Shakira. Arkivbild.Bild: Greg Allen/AP/TT
Shakira har infunnit sig i spansk domstol där hon står åtalad för skattebrott. Den colombianska artisten anklagas för att ha låtit bli att betala nästan 154 miljoner kronor i skatt för inkomståren 2012–2014. Hon anlände under morgonen till rätten i Barcelona via ett parkeringshus för att undvika pressen, och kunde endast skymtas genom ett fönster.
Shakira flyttade officiellt till Spanien 2015, men misstänks för att ha tillbringat mer än 183 dagar per år där då hon varit tillsammans med FC Barcelona-spelaren Gerard Piqué sedan 2011, och för det måste hon betala skatt på alla sina inkomster. Stjärnan hävdar själv att hon varit på turné en stor del av tiden och varit folkbokförd på Bahamas.
Åtalet gäller även en New York-baserad advokat som ska ha hjälpt Shakira att starta flera företag i syfte att undvika skatt, enligt åklagaren.
Det är andra gången på kort tid Shakira tvingas infinna sig i spansk domstol. Nyligen stod hon anklagad i ett plagiatmål gällande hennes hit ”La bicicleta”, men hon friades helt.
Gå till toppen