Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Betongsoffor i Klippan blir försenade

Under våren skulle sex Klippansoffor i betong placeras ut i kommunen – efter flera års turer i ärendet. Men Klippanborna får vänta ett tag till på de nya sittplatserna.

I december förra året hade kommunen äntligen lagt en beställning på sex Klippansoffor i betong. Förslaget om sofforna kom som en motion från Miljöpartiet för flera år sedan men det var först efter att kommunen dubbelkollat med Ikea som man vågade gå vidare från idé till produkt.
Då räknade gata- och parkchefen Michel Tränefors med att sofforna skulle kunna placeras ut i byarna under våren. Men entreprenören stötte på problem och sofforna är fortfarande inte klara.
Läs också Betongsofforna beställda till Klippan – efter tre år
– De beställde formar från Tyskland för att gjuta sofforna i men de var inte tillräckligt bra tyckte de. Så de fick beställa nya, säger Michel Tränefors.
Sofforna är därför fortfarande under produktion och något datum för när de kan levereras är inte klart ännu. Förseningen kostar dock inte kommunen något extra.
– Vi har fastpris så det drabbar bara entreprenören, säger Michel Tränefors.
Läs också Sex betongsoffor ska pryda Klippan centrum
Fakta

Föreslagna platser för sofforna

1. Busshållplatsen, Stidsvig.

2. Parken vid busstationen, Östra Ljungby.

3. Dammen vid Ljungbygården, Ljungbyhed.

4. Stadsparken i Klippan.

5. Klippans resecentrum.

6. Klippans huvudbibliotek.

Gå till toppen