Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kampen om partiledarposten höjer tonläget i L

Liberalernas Nyamko Sabuni riktar hård kritik mot sin rival om partiledarposten, Erik Ullenhag. Hon anklagar honom för att inte ha tagit itu med problemen i förorterna och för att romantisera mångkulturen. – Det kan tolkas som ett uttryck för att visa vad som skiljer kandidaterna åt, säger statsvetare Svend Dahl.

Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni under Liberalernas turné med utfrågning av partiledarkandidaterna.Bild: Henrik Montgomery/TT
Tre kandidater ska bli en. Om drygt tre veckor väljer Liberalerna sin nya partiledare. Johan Pehrson, Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag är de som slåss om platsen. I en intervju i Expressen sticker Nyamko Sabuni ut armbågarna mot Erik Ullenhag och anklagar honom för att ha misslyckats med integrationen i Sverige när han tog över hennes post som integrationsminister 2010.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen