Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

ÄFF-mittfältaren: "Vi har fått framtidstro"

Det hör inte till vanligheterna att ÄFF är i tabelltopp. Inför derbyt berättar mittfältaren Edvin Nilsson om nya atmosfären, seriens bästa försvarsspel och sin oväntade målproduktion.

Edvin Nilsson.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Efter några tuffa år med degradering från superettan och division 1 är Ängelholms FF serieledare inför lördagens division 2-derby borta mot Hittarp.
– Det har man fått vänta på länge som ÄFF-supporter, säger Edvin Nilsson.
Den 19-årige mittfältaren, som hann med två framträdanden i superettan, har varit med på resan nedåt i seriesystemet.
– Det har varit jäkligt tufft, det ska jag inte förneka. Förra året var det tuffaste i min karriär. Det var min första riktiga motgång, säger Edvin Nilsson.
– I superettan var jag med för att se och lära, i division 1 fick jag ta mitt ansvar. Jag var inte tillräckligt bra och vi som lag var inte tillräckligt bra.
I vintras lämnade tretton spelare och elva nya kom in i truppen. Roar Hansen ersatte Alexander Tengryd på tränarposten.
– Det har kommit in en ny röst, efter tunga år har vi fått framtidstro och vi vågar spela fotboll. Bortser vi från det taktiska handlar det om att vi har fått en tro på att vi som lag kan bli riktigt bra. Man ska vara ödmjuk, det kan alltid gå hur som helst i fotbollen, men det känns positivt, säger Edvin Nilsson.
ÄFF har släppt in elva mål, minst i serien.
– Vi har visat att vi har ett bra försvarsspel som verkligen börjat sätta sig. Jag tror att det är där vi har byggt vår framgång den senaste tiden. Emellanåt spelar vi ganska bra fotboll, vi klarar att möta lag som för matcher men vi klarar också att föra matcher själva. Vi är ganska flexibla där, säger han.
Edvin Nilsson är inte känd som en målskytt, men har nu gjort tre mål på tio matcher.
– Vill du vidare i karriären syns det lättare om du har några poäng på kontot. Det känns som att du kan vara en bra fotbollsspelare men du gör inte så mycket väsen av dig om du inte gör poäng. Spelar du bra och dessutom gör poäng ger det mer eko i fotbolls-Sverige, säger han.
– Jag har fått spela lite längre fram i en hel del matcher och jag försöker attackera lite mer.
Derbymotståndaren Hittarp har inte vunnit sedan den 17 april.
– Alla lag kan slå alla i den här serien. Jag tror att man får passa sig för att tänka att vi är i bra form och att de är i sämre form. Det är ny match och allt kan hända. Det är bland det viktigaste att ta med sig till matchen, säger Edvin Nilsson.
Gå till toppen