Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Division 6-lagets häftiga nyförvärv: "En otrolig tillgång"

Shkelqim Pacolli har spelat i Kosovos U21-landslag och höll till i division 1 i fjol. Nu spelar 25-åringen med Hjärnarp i division 6.
– Jag tänkte: "Vad vill han göra här?", säger tränaren Ulf Malmström.

Shkelqim Pacolli i Linköping Citys tröja.Bild: PELLE BÖRJESSON
Division 6-laget Hjärnarp har gjort ett speciellt nyförvärv: Shkelqim Pacolli.
Så sent som i fjol spelade 25-åringen tolv division 1-matcher, varav fem från start, för Linköping City. Han anslöt till Linköping inför säsongen 2017, men hade stora skadeproblem under sin tid i Östergötland. Han har även meriter från Kosovos U21-landslag och har spelat i Kosovos högstaliga.
– En av mina spelare känner honom och frågade om han fick ta med en halvskadad spelare som kör rehab. När han sa att han har spelat i division 1 tänkte jag: "Vad vill han göra här?", säger Hjärnarps tränare Ulf Malmström.
– Shkelqim ville ner till Skåne för att han har sin familj här. Han har en ljumskskada som gör att han inte kan köra fullt. Han kan träna lite, spela matcher och köra rehab. Sen ska han söka sig vidare till någon högre division här i närheten.
När Shkelqim Pacolli presenterades som nyförvärv av Linköping City pratade klubbens sportsliga ledning om en skicklig och allroundkunnig spelare som "håller högre upp, absolut i superettan om inte ännu högre upp i framtiden".
– Han är mycket ödmjuk och på träningarna kör han ett, två tillslag och mål. I division 6 kör man ett, två, tre, fyra, fem och utanför, säger Ulf Malmström och skrattar.
I 1–0-förlusten mot Vedby/Rönne i förra omgången debuterade Shkelqim Pacolli, men blev utvisad i den 42:a minuten.
– Det är för- och nackdelar med en division 1-spelare i ett division 6-lag, säger han.
– Vi ska hitta rätt med honom och han ska hitta rätt med oss. Han kommer vara en otrolig tillgång i höst när vi ligger som vi ligger. Det kan nog hända saker.
Om en vecka spelar Hjärnarp hemma mot Kvidinge. För närvarande är Hjärnarp sjua i division 6 nordvästra.
Gå till toppen