Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eskils annorlunda uppladdning: ”En avgörande faktor”

Från studentfest och padelhall till bottenmöte med Värnamo.
– Ibland behöver man tänka på annat, säger Eskilsminnes högerback Mathias Unkuri.

Mathias Unkuri.Bild: LUDVIG THUNMAN
Efter tre matcher på åtta dagar har Eskilsminne laddat upp på annorlunda vis inför lördagens hemmamatch mot IFK Värnamo. I onsdags besökte spelare och ledare truppens studenter, forwarden Oliver Åkerman och mittfältaren/ytterbacken Casper Seger, och torsdagens träningspass arrangerades i padelhallen i stället för på fotbollsplanen.
– Ibland behöver man tänka på annat. Vi har en fantastisk grupp och har bra sammanhållning även om det går lite tyngre nu. Det tror jag kommer vara en avgörande faktor till senare, säger Mathias Unkuri.
Den erfarne högerbacken fick en bristning i ena låret mot Oddevold den 1 maj. I 1–0-förlusten mot Skövde i söndags gjorde han comeback med ett inhopp på 20 minuter och mot Värnamo lär han vara redo för en plats i startelvan.
Under skadeperioden har han sett Eskils höja sig.
– Det har blivit mycket bättre. Det är en stor skillnad nu, med inställningen och vad vi vill. De första fem matcherna var vi inte alls bra. Vi kämpar för att få poängen, mycket handlar om små marginaler, säger han.
Inför säsongen bytte nye tränaren Mattias Lindström lagkapten från Mathias Unkuri till Emil Åberg.
– Vi hade ett bra snack och jag kände själv att det kanske är bättre att jag fokuserar mer på mitt. Vi tror att det gynnar mig. Jag har varit kapten i fyra år, jag kände att någon annan kunde och ville ta det ansvaret och växa i den rollen, säger Mathias Unkuri.
– Men jag har inte tappat min ledarroll, jag är likadan. Jag struntar inte i mina uppgifter.
När Värnamo kommer till Harlyckan kommer Eskilsminne ha full matchtrupp för första gången på ett tag. De som saknas är Isak Petersson, Niklas Jönsson, Filiph Bodenäs, Mattias Holtenäs och David Svensson. Filip Lundeberg är ett frågetecken på grund av en stukad.
Eskilsminne parkerar under nedflyttningsstrecket med tio poäng. Värnamo har för närvarande kvalplatsen med elva poäng.
Gå till toppen