Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hittarpstränaren: "Derbyt kommer i rätt tid för oss"

Hittarp har inte vunnit sedan den 17 april. Nu väntar derby mot serieledande ÄFF.
– Är vi inte sugna nu vet jag inte när vi är sugna, säger tränaren Anders Schönberg.

Anders Schönberg.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Sju raka matcher utan seger och tretton inspelade poäng på tio omgångar. Under lördagen tar Hittarp emot serieledande Ängelholm.
– Det kommer förhoppningsvis synas att det är derby med mycket vilja och inställning. Jag tror att det blir en fartfylld match, säger Hittarpstränaren Anders Schönberg.
– Många spelare känner varandra och det är ett derby som kommer i rätt tid för oss.
I fjol tog Hittarp, ledda av Robin Staaf och Johan Crafoord-Larsen, sjutton poäng på de tio första omgångarna. När säsongen summerades var laget tabellfyra.
– Jämför vi 2018 med 2019 efter lika många omgångar är det väldigt likt både poängmässigt, mål framåt och mål bakåt, säger Anders Schönberg.
– Man ska komma ihåg att vi har förtjänat mer i några matcher, jag tänker på vissa av kryssmatcherna och även Halmia borta. Det är egentligen två matcher där vi har fallit ihop totalt, hemma mot Eslöv och Vinberg borta, och då har attityden varit grejen. De förlusterna är inte acceptabla med tanke på hur det såg ut.
Hittarp har genomgått en generationsväxling. Erfarna spelare som Mattias Hallberg, Mikael Dahlgren och Viktor Wihlstrand lämnade efter fjolåret och nu har betydligt yngre spelare större roller.
Anders Schönberg, som i höstas tog upp Råå till division 3, har tidigare varit tränare på lägre nivå.
– De yngre spelarna funderar kanske mer än en rutinerad när det går tyngre. Jag upplevde det som spelare i Råå, då fick man jobba ännu hårdare för att komma ur situationen. Det är små marginaler, jobbar vi lite hårdare trillar marginalerna med oss, säger han.
– Spelargruppen tror vi på, annars hade de inte varit i Hittarps IK 2019. Det är bara att tugga på.
Känner du förtroende från spelargruppen och den sportsliga ledningen?
– Ja, jag har inte sett några tendenser på något annat. Har man som spelare och ledare inte längre tålamod än tio matcher in i serien, där vi har gjort mycket bra, vet jag inte när man har tålamod. Jag har inte upplevt någonting från någon om att det knorras. Vi tror stenhårt på spelarna och att det kommer vända. Frågan är bara när.
Ex-ÄFF:aren Axel Grahn saknas alltjämt och Walid Atta är ett frågetecken inför derbyt.
Gå till toppen