Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klartecken för lägenheter på innergård i centrala Ängelholm

Små hyreslägenheter som ska förtäta i centrum kan klara sig med färre parkeringsplatser. I förslaget handlar det om ett hus på fyra och fem våningar med plats för ett 30-tal lägenheter.

Så är det tänkt att det nya bostadshuset ska se ut.Bild: Illustration: Möller arkitekter
Samhällsbyggnadsnämnden ställde sig under sitt senaste sammanträde bakom detaljplaneförslaget som gör det möjligt att bygga ett flerbostadshus i kvarteret innanför Skolgatan, Östergatan, Vaktgatan och Gasverksgatan.
I dag finns det en bilverkstad och en föreningslokal på innergården men ägaren Fastighets AB G14 vill använda ytan till ett nytt bostadshus. I förslaget handlar det om ett hus på fyra och fem våningar med plats för ett 30-tal lägenheter.
Syftet är att bygga små hyreslägenheter och 75 procent av lägenheterna ska få en bostadsyta på max 55 kvadratmeter. Av den anledningen kan man också klara sig med en lägre parkeringsnorm, enligt detaljplaneförslaget.
En parkeringsutredning visar att det räcker med något färre än en halv parkeringsplats per lägenhet om man tar hänsyn till lägenheternas storlek, det centrumnära läget och närhet till kollektivtrafik.
Förslaget skickas nu vidare till kommunstyrelsen för slutligt antagande.
Läs också Innergård kan få nytt hyreshus
Läs också Oro för brist på p-platser i förtätat bostadskvarter
Den centrala innergården kan bli ett av Ängelholms förtätningsprojekt.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Gå till toppen