Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Louise Widén

Advokat Louise Widén, Vellinge, har avlidit i en ålder av 69 år. Hon sörjs närmast av maken Klas samt släkt och vänner.

Louise växte upp i Göteborg och tog studenten vid Göteborgs Högre Samskola. Efter juridikstudier och tingstjänstgöring började hon 1978 som biträdande jurist på Carl Swartling Advokatbyrå. År 1988 blev hon den byråns första kvinnliga delägare och när Carl Swartling Advokatbyrå och Mannheimer & Zetterlöf Advokatbyrå fusionerade år 1990, var hon också den första kvinnliga delägaren i den sammanslagna byrån.
Louise delade under större delen av sin advokatbana sin tid mellan kontoren i Malmö och Stockholm. Hon kom under den senare delen av sin karriär att vara inriktad på EU- och Konkurrensrätt med särskild tonvikt på offentlig upphandling, inom vilket område hon snabbt blev en av Sveriges mest kunniga och eftersökta advokater.
Som Mannheimer Swartlings första kvinnliga delägare var Louise såväl en förebild som ett stort och viktigt stöd särskilt för byråns snabbt växande skara av kvinnliga jurister. Hennes dörr stod alltid öppen för den som ville diskutera ett problem av vad slag det vara månde.
Louise var till sin karaktär en person som sällan höjde rösten. Det behövde hon inte heller. Hennes kompetens, klokskap, höga integritet och underfundiga humor gjorde att hon märktes ändå.
Hon var en av de trogna arbetare i vingården som byggt upp och utgjort ryggraden i Mannheimer Swartling och utan vars viktiga insatser byrån inte skulle ha blivit den framgångsrika byrå den är. Vi är glada och tacksamma över att ha fått vara hennes kollegor.
För vännerna på Mannheimer Swartling
Johan Coyet
Brita Munck-Persson
Eva Hägg
Helén Waxberg
Jan Dernestam
Gå till toppen