Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Aktivitetsparken vid Sågen försenad

Tanken var att Klippanborna redan nu skulle kunna spela beachvolleyboll, göra parkourövningar och hoppa studsmatta på området mellan Sågen, simhallen och Åbyskolan. Men arbetet är inte påbörjat ännu.

Preliminär skiss över aktivitetsparken som ska ta form under våren.
En park som skulle främja rörelse och knyta ihop allaktivitetshuset Sågen med simhallen och skolan på andra sidan Ängelholmsgatan skulle vara klar innan den siste maj i år.
Det bestämdes i mars. Anledningen till att det var bråttom var för att parken delvis skulle finansieras med hjälp av pengar från statliga Boverket – pengar som skulle brinna inne om de inte användes innan maj månad.
Läs också Ny aktivitetspark i Klippan ska vara klar innan sommaren
– Det är alltid tröttsamt när projekt inte håller ursprungsplanen. Men av olika anledningar blir projekt försenade. Vi fick en förlängning via Boverket till projektet, säger Mikael Nemeti (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Klippan.
Inom två till tre veckor ska arbetet sätta igång, enligt nämndsordföranden. Då börjar man anlägga planer för beachvolleyboll och parkourbanan.
Förutom det ska området få boulebanor, nedsänkta studsmattor och en cykelbana. Finns det mer pengar har även en klättervägg varit uppe på bordet. Förutom de statliga pengarna från Boverket har även Treklövern gått in och sponsrat bygget.
– Nu ska det stå helt klart den 15 augusti, säger Mikael Nemeti.
Gå till toppen