Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS-tränaren om tunga trenden: "Inget vi kan blunda för"

Två utvisningar, tredje raka förlusten och 270 minuter utan mål framåt.
– Att ändra något nu hade varit tjänstefel av mig, säger BoIS-coachen Billy Magnusson.

Billy Magnusson.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 1, södra
Ljungskile–Landskrona BoIS 3–0 (1–0)
BoIS är inne i en jobbig period efter sin fina start på säsongen.
– Det är inget vi kan blunda för. I de två förlusterna på hemmaplan brände vi många chanser, men i mångt och mycket spelade vi som vi skulle och den här mot Ljungskile blev väldigt speciell, säger BoIS-tränaren Billy Magnusson.
– Om jag inte hade känt igen oss som lag jag hade jag som tränare varit tvungen att fundera på varför saker inte fungerar. Jag tycker att man gör det väldigt enkelt för sig att prata om att ändra formationer, vi har jobbat in spelsättet länge med den här unga gruppen.
Ljungskile tog ledningen redan efter två minuter efter en markeringsmiss.
– Där måste vi vara mer noggranna och det vill jag ta med spelarna, men annars var det en svåranalyserad match med tanke på vad som hände. Jag tyckte ändå att killarna stod upp och fajtades.
BoIS fick två man utvisade – först vikarierande lagkaptenen Viktor Wihlstrand i den i 25:e minuten. Han puttade till en motståndare efter att denne sparkat på bollen när målvakten Amr Kaddoura hade ena handen på den.
– Han puttade honom i bröstet, så det är väldigt märkligt att domaren säger att den tog i huvudet, säger Billy Magnusson.
Med kvarten kvar och ställningen 1–0 fick Amr Kaddoura rött kort när han tog bollen med handen utanför straffområdet. Samtliga tre byten var gjorda Luka Petrovic, 17, fick ställa sig mellan stolparna.
Med nio man på banan var det ridå ner för BoIS.
– Vi tog in en forward till för att kunna sätta den sista pressen. Sen kom Amrs utvisning, när man är två man kort och har en utespelare i mål blir det inte lätt även om det inte går att snacka bort 3–0.
Faktum kvarstår: tre matcher utan poäng och mål sätter sina spår i jakten på en topplacering.
– Jag och klubben har varit tydliga med att vi går för att vinna varje match. Samtidigt har vi trillat ner från superettan, halverat budgeten och tagit in spelare från ungdomsleden och lägre divisioner.
– Jag betonar att vi är jättebesvikna över tre förluster, det är inte godkänt. När allt kommer i klump som i det här fallet kan det lätt bli "så jäkla dåligt" eller "så jäkla bra". Ibland måste man zooma ut och ha en konstruktiv syn på helheten.
Gå till toppen