Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eskils kvar under strecket: "Det är jobbigt"

Eskilsminne förlorade sexpoängsmatchen hemma mot Värnamo.
– Vi får allt emot oss, säger mittfältaren Daniel Bennassar Nilsson.

Daniel Bennassar Nilsson.Bild: LUDVIG THUNMAN
Division 1 södra
Eskilsminne 1 (1)
Värnamo 2 (1)
När slutsignalen ljöd sjönk flera av Eskilsminnes spelare ihop på Harlyckans gräsmatta. Mittfältaren Daniel Bennassar Nilsson dröjde sig kvar längst.
– Det är jobbigt. Vi får allt emot oss. Vad är oddsen på deras första mål? De slår ett inlägg som tar på ryggen på en av våra spelare och går in i mål, suckar han.
Hemmamötet med Värnamo var en sexpoängsmatch. Gästerna vann med 2–1 och Eskils är kvar under nedflyttningsstrecket. Emil Åberg kvitterade i den 42:a minuten, men Eskils agerade över lag krampaktigt.
– Det är uppförsbacke, vi har en hel del oflyt. När det är uppförsbacke får vi ta i dubbelt så mycket. Vi får inte några klara chanser och släpper in enkla mål, då är det svårt att vinna, säger Daniel Bennassar Nilsson.
I fjol tillhörde Daniel Bennassar Nilsson Gais i superettan. I vintras jagades han av en drös division 1-klubbar, men valde Eskils och tryggheten i Helsingborg.
Då trodde han att han skulle få tampas i en toppstrid.
– Vi var tippade att vara i toppen av en anledning. Men det är bara tippning, det är upp till oss. Vi har inte kommit upp i nivå. Det är bara att kriga, säger han.
– Både jag och laget har underpresterat, det ska vi inte sticka under stolen med.
Daniel Bennassar Nilsson har en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan lämna för en klubb på högre nivå under sommaren.
– Vi får se om det dyker upp någonting, jag har inte tänkt på det. Jag försöker bara hjälpa laget, säger han.
Gå till toppen