Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hittarps derbyhjälte: "Det som hänt stör mig inte"

Han slog inte igenom i Mjällby och har två raka degraderingar i bagaget. Edis Agelius kom till Hittarp för att få nytt syre – och i derbyt sänkte han sin gamla klubb.

Edis Agelius, till höger, jublar efter sitt 1–0-mål.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 2 västra Götaland
Hittarp 3 (1)
Ängelholms FF 1 (0)
Segersången har nått sin sista vers och Edis Agelius kommer ut från Hittarps omklädningsrum med ett leende. Med två mål var forwarden en av hemmalagets viktigaste pusselbitar när Hittarp derbybesegrade Ängelholm med 3–1.
– Jäkligt skönt. Nu krigade vi på och gjorde det vi ska till hundra procent – och fick utdelning, säger han.
Inför matchen hade Hittarp sju raka matcher utan vinst medan ÄFF var i serieledning. I 33:e minuten gjorde Edis Agelius 1–0 efter en bjudning från ÄFF-försvaret.
I 74:e minuten gjorde han 2–0 från straffpunkten, men fem minuter senare reducerade inhopparen Philip Comnell och de avslutande minuterna blev högdramatiska. I 91:a minuten kontrade Hittarp in 3–1 genom Jonathan Olsson.
Hittarps tränare Anders Schönberg jublar.Bild: MATHILDA AHLBERG
För Edis Agelius är derbyutgången speciell på det personliga planet. I fjol spelade 23-åringen i division 1 med ÄFF, men var inte ordinarie. Nu är han Hittarps främste målskytt med sju mål på elva seriematcher.
– Jag hade ett lärorikt år i ÄFF, jag har inga dåliga känslor mot klubben, säger han. Det gick inte riktigt som jag tänkte och de fick kanske inte ut vad de ville av mig, men i dag var jag kompis med nästan alla på planen och tänkte inte så mycket på det.
Edis Agelius är fostrad i Mjällby och har känt på superettan. De två senaste säsongerna har han åkt ur division 2 och division 1 med Höganäs och ÄFF.
– Jag har varit med om många motgångar i min korta karriär, men försöker plocka något positivt av varje år och utvecklas. Nu har jag en helt okej start individuellt och för laget är det också helt okej även om vi inte har tagit så många poäng som vi önskat. Det som hänt stör mig inte, jag försöker bara tänka framåt, säger han.
– Jag har lärt mig att inte tänka för mycket. Jag ska göra det jag är bra på, tro på mig själv och köra på. Gör jag min del till hundra procent kan jag känna att jag har gjort vad jag kan.
Har du tvivlat på din förmåga?
– Min familj, flickvän och alla runtomkring mig har stöttat mig. De har sett hur mycket jag brinner för det och tiden jag lägger ner. Hade jag inte trott på det hade jag nog inte spelat alls i dag. Jag har inte tvivlat på mig själv.
Vart vill du med din fotbollskarriär?
– Det vågar jag inte riktigt säga, jag håller det för mig själv. Jag tränar på, försöker få statistiken med mig och går laget bra tror jag att jag har bättre förutsättningar att gå bra. Jag siktar högt, vi får se var det landar, säger Edis Agelius.
Filip Pivkovski deppar.Bild: MATHILDA AHLBERG
ÄFF gjorde en rejäl uppryckning efter pausvilan på Laröds idrottsplats. Inhopparen Lowe Ohlander hade till exempel ett skott i stolpen och hemmamålvakten Carl Lindell bjöd på flera vassa räddningar.
– Jag är stolt att vi kunde göra en sån ändring, men vi borde ha varit där från första minuten, säger ÄFF-mittfältaren Filip Pivkovski. Då hade det varit ett annat resultat. I första halvlek var vi inte där mentalt eller fysiskt.
Gå till toppen