Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Montler skadad i finalduell - VM i fara

MAI:s VM-hopp Thobias Montler var i final vid friidrottsgalan i nederländska Hengelo men fick ge sig till slut mot VM-ettan Lugo Manyounga i finalduellen.
I sista hoppet skadade han knät och bars ut på bår. Vill det sig illa kan VM i Doha senare i sommar vara i fara.
– Första undersökningarna var positiva, inget verkade sönder . Om några dagar vet vi mer, säger Montlers tränare Yannick Tregaro.

Thobias Montler vid segern i Stockholm.Bild: JOHANNA LUNDBERG
Det var en annorlunda uppbyggd tävling för längdhopparna i Hengelo med kvartsfinal, semifinal och final efter de tre första omgångarna där de åtta bästa hopparna sållades ut. Åttan mot ettan, sjuan mot tvåan och så vidare, allt i avgörande i ett hopp.
Thobias Montler hade 7,96 efter tre omgångar och slog sedan ut VM-trean Ruswahl Samaai i kvarten (8,01 mot 7,75) och OS-mästaren Jeff Henderson i semifinal (8,14 mot underkänt) innan han fick ge sig för VM-ettan Luvo Manyonga i finalen (underkänt mot 8,35).
– En kul form av tävling. Vet att man använt tävlingsformen vid en tävling inomhus i Paris tidigare. För Thobbe var det första gången han var med i en den här typen av tävling, säger tränaren Tregaro.
– Synd på finalhoppet. Där landade han knas.
Montler tog sig mot vänster knä. Sjukvårdare var efteråt snabbt framme med is och tryckförband och MAI-aren bars ut på bår av sjukvårdspersonal.
– Jag tror vi vet det först om några dagar hur illa det är, säger Tregaro.
– De första testerna verkar vara bra, inget tycks vara sönder. Han kommer att MR-undersökas hemma i Göteborg på måndagen.
Det kan vara en skada som hindrar honom i fortsättningen av VM-säsongen. Montler vann Diamond League-galan i Stockholm i förra veckan då han klarade personbästat 8,22. I Hengelo hopopade han som bäst 8,14.
Erika Kinsey tog en meriterande seger i höjd. Hon klarade 1,96 - bara 1 cm från det fyra år gamla personliga rekordet - och hade därmed 5 cm tillgodo på de närmaste konkurrenterna. 1,96 gör henne till världstvåa för tillfället.
Gå till toppen