Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Premiär för blåsmusikfestival i Ängelholm

Juni är en intensiv månad för Ängelholms musikkår med en helt ny blåsmusikfestival och flera andra konserter.

Den närmaste tiden är intensiv för Ängelholms musikkår. Bland deltar man i en blåsmusikfestival som Musikkåren ordnar tillsammans med Engelholm Marching band i Hembygdsparken.Bild: Emil Langvad
Blåsmusikfestivalen arrangerar man tillsammans med Engelholm Marching band i Hembygdsparken den 15 juni mellan klockan 10 och 16.
Det är första gången en sådan här festival genomförs.
– Vi började prata med Marching band i vintras och kom fram till att vi gemensamt ville testa om det finns ett intresse för en festival med blåsmusik, säger Magnus Fransson, musikalisk ledare och dirigent för Ängelholms Musikkår.
Sex olika orkestrar från nordvästra Skåne är inbjudna för att framträda på festivalen.
Engelholm Marching band är med och arrangerar den nya blåsmusikfestivalen.Bild: Sven-Erik Svensson
Det är Klippans musikkår, Höganäs musikkår, Örkelljunga paradorkester, Skromberga blåsorkester med drillflickor, Åstorp/Bjuvs musikkår och Billesholms musikkår.
– Vi är väldigt glada att de orkestrarna vill komma hit. Det blir ju ett program för hela dagen från stora scenen i Hembygdsparken. Några av orkestrarna väljer att marschera från centrum till Hembygdsparken, medan andra väljer att enbart spela, säger Magnus Fransson.
Den här tiden ger Ängelholms musikkår många spelningar. Man var, precis som vanligt, med vid Nationaldagsfirandet i hembygdsparken den 6 juni.
Dessutom har man en spelning i Vejby den 10 juni och en spelning i Torekov den 17 juni.
Däremot blir det ingen Högvakt vid slottet i Stockholm den här sommaren.
– Vi var där förra året och det brukar vara vartannat år så vi får väl sikta på nästa år igen. Vi har ändå mycket att göra i år, säger Magnus Fransson.
Magnus Fransson, dirigent och musikalisk ledare för Ängelholms Musikkår.Bild: Sonny Thoresen
Gå till toppen