Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Åstorpsföreningar kan bli aktuella i Activas gamla lokaler

När Activa ska flytta ihop med vuxenutbildningen i Europakrysset blir deras tidigare lokaler tomma. Nu ska kommunen utreda vad de kan användas till istället.

Tidigare i våras visade Åstorps kommunala bostadsbolag intresse för att köpa de lokaler på Ji-Te gatan som vuxenutbildningen huserar i. Syftet med köpet var att kunna samlokalisera delar av arbetsmarknadsenheten Activas verksamheter och vuxenutbildningen.
Nu är det beslutat och när Activa flyttar står kommunen med lediga lokaler. Nu vill kommunstyrelsen att man ska titta på vad man kan använda deras lokaler till istället.
– Finns lite fuktskador där idag. Tidigare använde man det som kontor och det var inte optimalt. Men rensar vi upp där ska det inte vara ett problem, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg (S).
Redan nu finns några förslag på eventuella hyresgäster, men ärendet måste utredas först och kostnadsberäkningar måste göras.
– Kanske kan lokalerna vara något för gymnastikföreningen eller bordtennisföreningen, säger Ronny Sandberg.
Gå till toppen