Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Satsning för unga på glid i Klippan fortsätter två år till

Pengar för att ha kvar både projektet i Färingtofta och mobila teamet är avsatta både för i år och 2020. Syftet med satsningarna är att hjälpa unga på glid.

Våren 2018 flaggade polisen i Klippan för oroligheter och droger på byn bland framför allt högstadieungdomar. Kommunen svarade på det med en satsning i två delar.
Det första var att införa ett mobilt team under sommaren och det andra var ett skolprojekt där ungdomar på glid får extra hjälp i Färingtofta skola.
Läs också Mobilt team ska hjälpa Klippans unga på rätt köl
Nu har projekten utvärderats och kommunen har beslutat sig för att satsa pengar på dem även under 2019 och 2020.
– Det började ju förra året och det var väldigt lyckosamt, säger kommunstyrelsens vice ordförande Johan Petersson (S).
Avsikten med det mobila teamet är att bygga relationer med ungdomar i kommunen för att försöka förhindra att de börjar med droger eller kriminalitet. Strukturen kommer vara ungefär den samma som förra året men det huvudsakliga ansvaret ligger nu på kultur- och fritidsförvaltningen.
Läs också De ger stöd till unga under sommarlovet
– Där har man ju bland annat hela ung fritid med anställda som även är ute i skolor och så, säger Johan Petersson.
Det mobila teamet rör sig ute på stan för att kunna stötta unga och finnas där för de som vill söka upp dem. Dessutom bidrar teamet med att skapa en bild av var ungdomar rör sig i kommunen.
Läs också Grundskolan vill fortsätta med projekt i Färingtofta
Gå till toppen