Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

1953 års studenter har haft återträff

På bilden syns från vänster: Lars Påhlsson (LIV), Mats–Åke Hugoson (R III a), Torsten L. Persson (LIV), Bo G Lindstrand (R IIIa), Bengt (-Å) Svensson (R IIIb), Rolf Kaméus (R IIIa), Lars Rydbäck (L IV), Bertil Nilsson (LIV), Leif Nilsson (L IV) och Ulf Bandstein (LIV).
1953 års studenter från Högre Allmänna Läroverket för gossar i Helsingborg har haft återträff efter 66 år. 1953 års studentkull bestod av 69 stycken – då - unga och glada gymnasister. Vi har sedan 1993 träffats och jubilerat vart femte år men tankarna kom då upp att vi kunde träffas varje år – på fem år var det flera, som lämnat oss och jordelivet.
Av de 69 studenterna från 1953 är fortfarande 29 i livet men tyvärr har vi inte adresser till fler än 26 av dem och vi var tio som hörsammat inbjudan, varav två – Mats–Åke Hugoson och Rolf Kaméus var sammankallande och värdar. Vi var fem ”latinare” och fem ”realare".
De senaste åren har vi samlats hos Mats–Åke på Bäcka Gård i Rydebäck – så även i år och traditionsenligt hälsade Mats–Åke och Rolf oss välkomna på gårdsplanen med ett glas ”bubbel”.
Återseendet var hjärtligt – vi har nästan lärt känna varandra bättre ”nu på gamla dar” än när vi gick på gymnasiet – och gamla minnen kom snabbt ”i dagen”. Alla hade intressanta bilder ur sina liv att berätta om – för att inte tala om alla episoder under gymnasietiden, som ”vädrades”.
Det blev, som vanligt, en mycket trevlig eftermiddag och naturligtvis hade vi också fått hälsningar från några av dem som av olika anledningar inte kunde deltaga i år. Mats-Åke och Rolf fick ta emot många TACK för att de har viljan och orken att arrangera dessa träffar. Vi hoppas att vi skall kunna ses nästa år igen och då kanske kunna vara ytterligare några stycken.
Rolf Kaméus
Gå till toppen