Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ängelholms nya stadsarkitekt ser fram emot spännande projekt

Pernilla Magnusson Theselius ser fördelar med att jobba i en liten kommun och lämnar Malmö för en tjänst som stadsarkitekt i Ängelholm.

Pernilla Magnusson Theselius tar över som stadsarkitekt i Ängelholm.Bild: Allis Theselius
Närmast kommer hon ifrån en tjänst som landskapsarkitekt med projektledning vid fastighets- och gatukontoret i Malmö och hon har ritat både hus och landskap.
Nu ser Ängelholms nya stadsarkitekt fram emot att jobba i en liten kommun.
– Jag har jobbat mycket med stadsutvecklingsfrågor och med planering. Det ska bli väldigt kul att jobba i en liten kommun och komma närmare förvaltningarna, säger Pernilla Magnusson Theselius.
I Malmö har hon jobbat med många stora etableringsområden, inte minst i hamnområdena. Senast handlade det om Dragörkajen, en kajpromenad som binder samman det gamla Limhamn och ett nytt stort bostadsområde.
– Det blev riktigt fint och något som man snabbt tagit till sig, det har blivit en ny mötesplats.
I Ängelholm finns det inga stora hamnar att exploatera, men det finns annat enligt Pernilla Magnusson Theselius.
– Det finns en väldigt fin å och vattenkontakten är viktig i en stad. Sedan finns det väldigt många spännande projekt på gång i Ängelholm, det verkar hända mycket och det bådar gott.
Helena Östling, tillförordnad chef på arkitektur och teknik, ser fram emot att få en ny resurs på stolen. Sammanlagt har det varit ett 20-tal sökande till tjänsten som varit obesatt sedan Pontus Swahn gick i pension i slutet av förra året.
– Vi ville fundera på rollen som stadsarkitekten skulle ha, och om vi skulle jobba på ett annat sätt, så det tog ett tag innan vi började rekryteringen. Vi fastnade för Pernilla och ser att hon kommer att bli en resurs både för hennes beskrivande förmåga och hennes helhetssyn. Hon kommer att bli ett bra bollplank för att skapa goda livsmiljöer, säger Helena Östling.
Pernilla Magnusson Theselius börjar sin nya tjänst den 10 juni.
Fakta

Pernilla Magnusson Theselius

Aktuell: Ny stadsarkitekt i Ängelholm

Bor: Malmö, ska börja tågpendla till nya jobbet.

Bakgrund: Arkitektstudier i Lund och Barcelona.

Familj: Man och två barn.

Ålder: 49 år.

Drömprojekt: ”Det blir helt fantastiskt att vara med och utforma ett nytt stadshus, men också att se på vad som ska hända med det nuvarande”.

Gå till toppen