Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Demensboende i Höganäs får Silviacertifiering

Alla anställda på Ljunghaga demensboende har fått utbildning i vår. Nu certifieras boendet enligt Silviahemmets vårdfilosofi.

I februari drogs en process igång för att få Ljunghaga demensboende att bli Silviacertifierat. Alla de runt 80-talet anställda har skickats på en tre dagar lång utbildning.
– Det handlar om allt från vaktmästare till chefer som har fått gå utbildning i demens. Det handlar om en vårdfilosofi där man tar ett helhetsperspektiv på vården av dementa, säger affärsområdeschef Camilla Lindgren, som även själv ska gå utbildningen.
Ljunghaga har samarbetat med Kungshult i Helsingborg och en utbildare från Silviahemmet har skickats ner från Stockholm för att lära ut filosofin.
– Vi har också ett par medarbetare på varje enhet som gått en utbildning i reflektionshandledning. De ska sedan utbilda övriga. Vi behöver tid i vården för att reflektera och inte bara reagera.
Hon ser certifieringen som en kvalitetsutmärkelse.
– För oss handlar det om att bedriva en verksamhet som har bästa förutsättningar för att ge högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka och deras anhöriga.
På tisdag den 18 juni är det dags att ta emot utmärkelsen. Och då blir det även lite extra festligheter för de 60-talet personer som bor på Ljunghaga.
– Det blir något gott att äta och dricka. Och så blir det en spännande överraskning, dock kommer inte drottning Silvia.
Gå till toppen