Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Drygt 18 miljoner ska få Sågen-huset helt färdigt

De ursprungliga planerna för allaktivitetshuset Sågen blev för dyra och flera satsningar blev aldrig av. Nu skjuter kommunen till mer pengar för att få hela projektet i hamn.

Nytt tak och renovering av friidrottshallen, utökad gymnastikhall, skyttehall och en cafédel. Det är bitar av Sågenprojektet som inte blev av i första etappen.
– När vi gick ut och handlade upp entreprenörer så blev det mycket dyrare än vad som var tänkt. Så detta är då delar som inte kom med i den etappen, säger Johan Petersson (S), vice ordförande i Klippans kommunstyrelse.
För att kunna genomföra hela andra etappen behövs drygt 18 miljoner kronor. Bland annat kommer då de medel från Allmänna arvsfonden som föreningen FUB i Klippan blivit beviljade att användas. Totalt inklusive moms handlar det om 4,5 miljoner kronor.
Läs också Parasporter kan utvecklas tack vare bidrag
– De pengarna är villkorade åt funktionshinderområdet och exklusive moms handlar det om 3,6 miljoner, säger Johan Petsson.
Den delen som kommunen själva skjuter till landar på 14,7 miljoner kronor och finansieringen gick igenom i kommunstyrelsen i början av juni. Kommunfullmäktige tar det slutgiltiga beslutet.
– Vi har kommit så långt på Sågen att vi vill få det i hamn, säger Johan Petersson.
Tanken är att friidrottshallen ska renoveras och ge ytor för parasport som ska tas fram i samarbete med FUB. Taket läcker idag vatten och måste därför också fixas.
Gymnastikföreningen är trångbodda och behöver mer yta, särskilt då de är på gång med att utbilda ledare för att starta upp parasportgrupper.
På andra våningen i mitten av huset är tanken att en skyttehall ska anläggas, som även den kan användas av parasportare.
Gå till toppen