Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förlusttyngt Slack på väg till börsen

Slack siktar på en så kallad direktnotering, utan nyemission, på New York-börsen den 20 juni. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan AP/TT
San Francisco-baserade Slack Technologies, som tillverkar en app för internkommunikation på arbetsplatser, siktar på notering på New York-börsen den 20 juni.
Det handlar om en så kallad direktnotering, där bolaget alltså avstår från att göra en nyemission. De aktier som kommer noteras kommer i stället från ägarnas befintliga innehav.
Bolaget räknar med ett intäktslyft på omkring 50 procent till 590–600 miljoner dollar under räkenskapsåret 2020. Men någon vinst väntas det inte bli. Rörelseresultatet, justerat för engångsposter, antas bli en förlust på 182–192 miljoner dollar.
Slack, som bland annat konkurrerar med Microsoft Teams, hade 95 000 betalande kunder under årets första kvartal och redovisade då ett intäktslyft på 67 procent till 134,8 miljoner dollar. Rörelseförlusten för kvartalet blev 33,8 miljoner dollar, mot förlusten på 20,2 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.
Gå till toppen