Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Frihet är bland de vackraste orden jag vet

Vår demokrati i Sverige, som vi är stolta över och tar som en självklarhet. Eller gör vi det?
Det är hundra år sedan kvinnorna i Sverige fick rösträtt och början till frigörelse från mannen. Successivt kunde kvinnorna låta sitt hår fläkta för vinden utan skam.
Många kvinnor har flytt från krig och diktatur för att få leva i fred och frihet med sin familj i Sverige. Kommer det att dröja ytterligare ett sekel innan dessa kvinnor frigör sig och låter visa sig i sitt naturliga jag?
Frihet innehåller så mycket mer. Frihet är bland de vackraste orden jag vet. Tänk att få röra sig fritt, njuta av naturen i vårt vackra land och kunna ha en egen oas att vistas på. Många av dem, som varken har ekonomisk möjlighet eller vilja, att satsa miljoner kronor på ett Sundsnära boende, har istället skapat sig en trivsam plats i en koloni.
Alla vi kolonister, som har en plats att bo på, odla frukt och grönsaker samt trivas och ha en underbar tid i lummiga miljöer i våra täppor och stugor. Varför skall vi behöva ha ett hot om avhysning över oss? Varför skall inte Landskrona få fortsätta att vara den föredömliga kolonistaden, där kolonisterna med sitt intresse för grönska och natur bidrar till en grönare och friskare stad?

Barbro Jönsson

Landskrona
Gå till toppen