Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Livrustkammaren ger plats åt drottningarna

Ett av Sveriges äldsta museer har genomgått sin största förvandling på 40 år. När portarna till Livrustkammarens källarvalv under Kungliga slottet i Stockholm öppnar på nytt har historien delvis skrivits om. – Vi vill berätta en ny historia om Sveriges kungliga historia, säger museichef Malin Grundberg till TT.

Ett av Sveriges äldsta museer, Livrustkammaren, nyöppnar med en helt ny basutställning den 17 juni. Textilkonservatorerna Augusta Persson och Annika ten Siethoff Wallebring förbereder drottning Kristinas kröningsmantel från 1650 för fotografering.Bild: Susanna Persson Öste/TT
I museets dunkla valv pågår det sista intensiva arbetet med den nya permanenta utställningen som invigs den 17 juni. I drygt ett år har större delen av Livrustkammaren varit stängd för ombyggnad. Sedan flytten till de nuvarande lokalerna 1978 har det mesta varit sig likt, fram tills nu.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen