Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Piteåstjärnan missar resten av VM

Nigerias och Piteås Faith Ikidi Michael bars ut på bår i VM-premiärmatchen mot Norge (0–3).Bild: Alessandra Tarantino
Piteås nigerianska försvarsstjärna Faith Ikidi Michael missar resten av fotbolls-VM i Frankrike. 32-åringen blev utburen på bår i början av den andra halvleken i premiärmatchen mot Norge (0–3) i lördags och under tisdagen konstaterades graden av skadan på det inre ledbandet i ena knäet.
Enligt Piteå-Tidningen kommer Michael behöva rehabilitera skadan i tre till fyra veckor. Det finns risk att hon även missar omstarten av damallsvenskan. Piteå möter Kif Örebro den 21 juli, om knappt sex veckor.
– Det vet vi inte, och det beror ju på hur snabbt rehabperioden går. Det är ju jättesvårt att veta hur lång tid den tar då vi nu bara fått den första prognosen, säger Piteås sportchef Leif Strand till PT.
Faith Ikidi Michael kommer vara kvar på VM och få behandling av Nigerias medicinska team. Svenske förbundskaptenen Thomas Dennerbys lag spelar sin nästa gruppspelsmatch mot Sydkorea under onsdagen.
Gå till toppen