Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stjärnans stolthet: ”Kändes som hemmaplan”

Chile var bara minuter från att fixa en poäng i sin första VM-match.
– Jag är stolt över insatsen, men ledsen för att vi förlorade, sa målvakten Christiane Endler efter 0–2 mot Sverige.

Christiane Endler drev sitt lag och höll nollan länge mot Sverige.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Chiles 27-åriga lagkapten spelar till vardags för Paris Saint-Germain och utsågs efter säsongen till franska ligans bästa målvakt.
Mot Sverige visade hon varför med stabila ingripanden, den 182 cm långa målvakten ägde sitt straffområde och styrde sitt lag.
Endler höll nollan i drygt sjuttio minuter, sedan kom det långa spelavbrottet, och efter det två svenska mål, ett i vardera kryss, otagbara.
– Det är svårt att hålla koncentrationen uppe när det regnar som det gjorde. Spelavbrottet var bra för oss för att hämta kraft, men det är inte lätt att hålla samma fokus som vi hade tidigare under matchen, sa Christiane Endler.
Nu väntar USA på söndag på Parc des Princes i Paris, hemmaplan för herrlaget i hennes franska klubb, men frågan är om inte Roazhon Park i Rennes kändes mer hemma.
– Jo, verkligen, särskilt under nationalsången. Folk sjöng så högt att det kändes som hemmaplan. VM är en fantastik upplevelse för oss och vi försöker njuta av allt, sa Christiane Endler och log.
Uppmärksamheten hemma i Chile värmer också för landslaget som inte spelade en match på flera år och sedan tog sig till VM som tvåa i Sydamerikanska mästerskapen på hemmaplan.
– Vi vet att många hemma i Chile såg matchen på tv. Det är fantastiskt att de börjar intressera sig för damfotboll. Plötsligt vet alla vad vi heter och i vilka klubbar vi spelar.
Chiles nyckelmatch blir nu sannolikt mot Thailand i sista omgången – och då är man tillbaka i Rennes.
– Vi kommer att kämpa till sista minuten i sista matchen för att ta oss vidare, sa Christiane Endler.
Gå till toppen