Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två anhållna för nattklubbssprängning i Malmö

Två män, 20 och 23 år gamla, är anhållna för sprängningen vid en nattklubb på Adelgatan i Malmö tidigare i veckan. Polisen kan ännu inte uttala sig om eventuella samband med nattens detonation i entrén till ett bostadshus i Rosengård.

Bombtekniker undersöker skadorna efter en explosion utanför en nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö tidigt på tisdagsmorgonen.Bild: Johan Nilsson/TT
– Det är lite för tidigt att säga. Vi tittar på alla detonationer som sker i Malmö, och även utanför Malmö i vissa fall, säger Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö.
En hög smäll väckte många Malmöbor efter detonationen i Rosengård vid ettiden på natten. Både entrén utanför och trappuppgången skadades, liksom fönsterrutor i fastigheten. Men ingen människa kom till skada.
Än så länge har ingen misstäkt frihetsberövats efter sprängdådet.
De som har anhållits efter nattklubbssprängningen tidigare i veckan är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.
– Det här är personer som finns i kretsar här i Malmö där vi har ett extra fokus, säger Nils Norling.
Än så länge har polisen inte behövt sätta in extraresurser i Malmö, mycket tack vare att det varit en lugnare period i Malmö tidigare under våren, berättar Nils Norling.
– Vi har händer som kan ta tag i de här nya ärendena också.
Gå till toppen